Emily Murdoch: Ha megtalálsz

  Cím: Ha megtalálsz


Szerző: Emily Murdoch

Fülszöveg: Vannak ​dolgok, amelyeket lehetetlen magad mögött hagyni…

Egy lepusztult lakókocsi egy nemzeti park végtelen erdősége mélyén. A hely, amit a tizenöt éves Carey az otthonának hisz. Csak a fák oltalmazzák őt és a húgát, Jenessát, miközben mentálisan beteg anyjuk hosszabb-rövidebb időre egyedül hagyja őket, mígnem egyszer csak végleg eltűnik az életükből. A lányokat az apjuk találja meg, és visszaviszi őket a gimik, a ruhák és a helyes fiúk zavarba ejtően sziporkázó világába.
Míg a hatéves Jenessa könnyen alkalmazkodik az új helyzethez, Carey-nek szembe kell néznie azzal, miért rejtette el őt az anyja tíz évvel ezelőtt egy erdő közepén. Mindeközben kísérti a múltja… a sötét múltja, amely megmagyarázza, miért némult el Jenessa már egy éve. Jobb lenne mindent elfelejteni és tovább lépni. De Carey jól tudja, közel kell tartania magához a húgát és még közelebb a titkot, mert ha kiderül, az veszélybe sodorhatja mindkettőjüket.

Kategóriák: családon belüli erőszak, drog, gyermekbántalmazás, ifjúsági

 Pontozás: 10/10

 Megjegyzés: Nem tudom, hogy mennyire illik ilyen kategóriájú könyvet pontozni egyáltalán...

Első benyomás:

 Egy könyves csoportban szerveztünk olvasóklubbot, és a szeptemberi olvasmány volt ez. Két nap alatt kiolvastam, mert egyszerűen tudnom kellett, hogy mi a vége. 

  Egészen eddig nem találkoztam ilyen témájú könyvvel. Valahogy távol állt tőlem ez a durva és megrázó téma, de úgy gondoltam itt az ideje annak, hogy kicsit kilépjek a komfort zónámból és belekóstoljak valami teljesen másba. 
  Fejest ugrottam két kislány szerencsétlen és megható történetébe, és nem is volt sejtésem arról, mennyire a szívemhez fog nőni ez a történet.
 

A történetről:

 Huh... Nehéz szavakkal leírni, mert nem egy komplex, alig követhető történet, és nem is egy könnyed kis olvasmány. Egy egyszerűen megfogalmazott és összerakott, de hatalmas jelentéssel bíró történet, ahol bőven kaphat az ember hideget meleget, és mindezt egy kislány szemszögéből, aki megélte mindezt és nem csak magára volt utalva, de a hugára is tekintettel kellett legyen. Még mindig

megborzongok, ha eszembe jut pár részlet a könyvből, amik ,(bár már jópár könyvet elolvastam azóta), mély nyomot hagytak bennem. Teljesen új érzések kötnek ehhez a kötethez. Új benyomások értek az olvasása folyamán és azt kaptam, amire számítottam: egy teljesen új nézőpontot. 
 

Végkifejlet:

 Új dolgokkal gazdagított ez az olvasmány, és hihetetlen felüdülés volt a vége, amikor végre ez a két kis árva lélek, végre szerető otthonra talált. Megható, szívmelengető, ugyanakkor megrázó és borzalmas. 
 Olvasd el! Mert úgy gondolom, mindenkinek tudnia kell, mi minden történhet a színfalak mögött. 
 

Említésre méltó még:

 Nincs több szavam, mert már csak ismételgetném magam. De mindenképp ajánlom az elolvasását, szóval ha egyszer lehetőséged nyílik rá, ne habozz. Ha mégis úgy éreznéd közben, hogy nem akarod beleásni magad ebbe a történetbe, majd én elárulom neked a könyv befejezését. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése